Marieke

Bouwer, Energiek, Verbindend, Creatieve aanpak, Humor, Doelgericht

Drijfveren en passie

Met ruim twintig jaar ervaring op vlak van mens, werk en organisatie bied ik ondersteuning bij de ontwikkeling van talent, leiderschap en teams.

Ik sluit aan bij wat mensen beweegt en wat hen in beweging brengt, op een open en vriendelijk-prikkelende manier. Met twee benen op de grond en met scherp oog voor de herkomst van belemmerende gedachten en patronen. Ik bied inzicht en bewustwording in een uitgebalanceerde combinatie van kennis en beleving. Met mijn mensgerichte en soms prikkelende stijl  laat ik teams eigen communicatie- en gedragspatronen erkennen en herkennen en laat ik mensen groeien in stijl flexibiliteit.  

Als assessment psycholoog observeer, luister en doorgrond ik vlot, hetgeen gezien wordt als belangrijke toegevoegde waarde in zowel individuele coaching als bij het observeren van de groepsdynamiek binnen teams. Het begeleiden van diverse teams, MT’s, besturen en maatschappen biedt een bron van voldoening in mijn werk.

Achtergrond en ervaring

De theoretische basis is gelegd in de studie orthopedagogiek en GZ psychologie, daarnaast gebruik ik in mijn werk graag elementen uit de positieve psychologie, NLP, Transactionele Analyse en Voice Dialogue.

Klanten beschrijven mij als een allround en betrokken professional, die snel doordringt tot de kern en  goed aansluit bij een groep leidinggevenden. “Zij kan confronteren zonder de verbinding te verliezen en zonder te veroordelen. Inhoudelijk sterk met ruime bagage en tevens flinke dosis pragmatiek. Zij voelt goed aan wat nodig is in de specifieke situatie van de klant. Met kennis en kunde weet zij groepen als individuen verder te brengen in hun leiderschapsontwikkeling, en met succes.  Een waardevolle sparringpartner.”

Expertise Marieke

Assessment Leiderschap – Assessment Loopbaan – Assessment Talentontwikkeling – leiderschapsontwikkeling – teamontwikkeling – executive-coaching – management en directie-coaching – loopbaancoaching – outplacement