Assessments talentontwikkeling

Het doel van assessments talentontwikkeling, of een ontwikkelassessment is het bieden van inzicht en bewustwording op het vlak van persoonlijkheid, drijfveren en capaciteiten.

Daarnaast gaat het vaak over ambities, drijfveren, interessegebieden en over al dan niet bijpassende capaciteiten, persoonlijkheid en vaardigheden. Bij een ontwikkelassessment kan het ook gaan over de vraag waarom iemand is vastgelopen in het werk en hoe er iets aan die situatie veranderd kan worden. Of soms heeft u juist het gevoel dat het allemaal inmiddels te gemakkelijk gaat en is de vraag wat een goede ambitieuze ontwikkelrichting is en welke stappen daarbij passen. Het is een behulpzaam instrument wanneer een cliënt een specifieke ambitie of ontwikkelbehoefte heeft.

Een ontwikkelassessment wordt dan ingezet om in kaart te brengen wat iemand aan mogelijkheden in zich heeft, welke specifieke talenten naar voren komen en ook wat de gebieden zijn waar ontwikkeling wenselijk is. Talenten worden in beeld gebracht evenals motivatoren en ontwikkelpunten. Daarnaast worden suggesties gedaan voor ontwikkeling, begeleiding of training.

Een ontwikkelassessment is een beproefd instrument bij functioneringsvraagstukken. Hierbij staat de vraag centraal waarom iemand vastloopt in het werk, wat de specifieke aandachtspunten zijn en welke routes wenselijk zijn ter ontwikkeling.

Met behulp van de inzet van instrumenten (intelligentieonderzoek, persoonlijkheidsonderzoek en drijfverenonderzoek, een diepte-interview en gedragssimulaties) houden we mensen een spiegel voor en kijken we samen heel scherp naar wat wenselijk en haalbaar is. De rapportage naar aanleiding van het assessment bevat duidelijke kwaliteiten, potentieel en aandachtspunten en vooral heldere, concrete ontwikkeladviezen, waar de cliënt en de organisatie samen mee aan de slag kunnen gaan.

Procedure assessment
  • Intake en doelbepaling
  • Maatwerk assessmentprogramma
  • Assessmentdag
  • Rapportage en advies

Vanzelfsprekend is een grondige intake voor dit soort trajecten essentieel. Deze vindt doorgaans plaats met zowel de cliënt als de opdrachtgever. Vervolgens wordt er altijd een maatwerkprogramma samengesteld.

Meer weten over assessments talentontwikkeling?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.