Jobsearch

Jobsearch is vaak onderdeel van een loopbaan of outplacementtraject. De coach ondersteunt de cliënt bij het vinden van de juiste vacatures. De vacante functies op internet en in bladen zijn voor iedereen vindbaar. De toegevoegde waarde van de coach is om de onzichtbare vacatures boven tafel te krijgen. Vaak wordt hiervoor het netwerk van de coaches ingezet. In outplacementprojecten wordt er per doelgroep naar vacatures gezocht. Voor individuele vragen worden met name veel HRM-ers benaderd.

HRMconsultants werkt samen met landelijke partijen zoals Hays Worldwide Recruitment, executive search bureaus zoals Habilis Executve Search en lokale bureau’s. Ook deze Recruitment specialisten hebben veel ingangen in de arbeidsmarkt. Als het zoekprofiel van een cliënt helder is en de ‘marketing’ op orde (cv, linkedin-profiel etc) dan introduceren wij onze cliënten graag in ons netwerk.

Ons team van 15 coaches kijkt naar kansen voor de client en geeft aan waar mogelijkheden zouden kunnen zijn. Op basis van warme introducties gaat de client vervolgens gericht in gesprek met opdrachtgevers of andere relaties van HRM-consultants. Onze contactpersonen geven doorgaans eerlijk en open feedback met betrekking tot de presentatie en inhoud van de client. Deze feedback geven wij door aan de client, welke hiermee zijn/haar voordeel kan doen.

Daarnaast zijn er inmiddels veel bedrijven/opdrachtgevers die als eerste de vacature bij ons bekend maken. Men weet dat onze cliënten zichzelf goed gescreend hebben en dat de wensen omtrent een nieuwe baan gebaseerd zijn op een degelijk fundament. De opdrachtgevers weten dat de kans groot is dat als een client van HRMconsultants interesse heeft in een vacature er ook écht een match is.

Meer weten over jobsearch?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.