Persoonlijke ontwikkeling

Coaching is mensen (en organisaties) in staat stellen om te groeien door middel van persoonlijke ontwikkeling. De coach is een tijdelijke, onafhankelijke spiegel. Coaching kan alleen maatwerk zijn; passend op cliënt, situatie en (veranderende) omstandigheden. Coachen is samenwerken, open-minded en oordeelvrij reflecteren op intentie, gedrag en consequenties.

Wij coachen mensen die hun gedrag of functioneren willen of moeten verbeteren. Coaching heeft een blijvende meerwaarde voor zowel de werk- als privésituatie en kan alleen succesvol zijn als de client een behoefte / wens heeft of urgentie ervaart.

persoonlijke ontwikkeling

Veel vragen gaan over: communicatie, houding, gedrag, conflicten, onzekerheid, assertiviteit, leiderschap, gedrag in teams en omgaan met veranderingen.

Bijvoorbeeld:

  • “Ik wil beter mijn grenzen kunnen aangeven”
  • “Ik wil beter kunnen delegeren”
  • “Ik wil effectiever zijn in mijn communicatie”
  • “Ik wil meer rust, overzicht en balans in mijn leven”
  • “Ik wil duidelijker kunnen zeggen wat ik denk en vind en minder conflict mijdend zijn”
  • “Ik wil meer autonomie”
  • “Ik wil meer regie over mijn loopbaan en mijn leven”

HRMconsultants staat voor concrete en zichtbare groei. We stellen gezamenlijk SMART coachdoelen vast die we tussentijds en na afloop samen met opdrachtgever toetsen.

HRMconsultants heeft veel verschillende coachingstechnieken. Per client wordt bekeken welke techniek het beste aansluit bij de ontwikkelbehoefte en de persoonlijkheid van de client. Dit gebeurt altijd in overleg met de client. Vanzelfsprekend wordt ook bij aanvang bekeken welke coach of counseler het beste past bij de client.

Indien gewenst kan er een test of assessment worden afgenomen aan het begin van een coachtraject.

Een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse laat zien welke gebeurtenissen iemand hebben gevormd en welke patronen zijn ontstaan. De coach stelt de juiste vragen, reflecteert en vraagt door. Met praktische oefeningen die aansluiten op de dagelijkse praktijk, krijgt de cliënt meer mogelijkheden om het eigen gedrag en functioneren te verbeteren.

Meer zelfinzicht, bewustwording van drijfveren en gedrag en het ontwikkelen van meer mogelijkheden qua vaardigheden, interactie en communicatie, dat is de winst van een coachtraject.

Meer weten over persoonlijke ontwikkeling?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.