Personal branding

Personal branding is uzelf als merk presenteren aan anderen, waarbij u positieve beelden en associaties oproept. U gebruikt uw persoonlijkheid, kennis en ervaring om u te onderscheiden van anderen. U laat uw werkgever en uw klanten zien wie u bent en waar u voor staat.

Personal branding betekent vrij vertaald dat u uzelf als uniek en authentiek persoon ‘in de markt zet’. Door uw unieke combinatie van talenten, ervaringen en kwaliteiten zichtbaar en hoorbaar te maken, ontwikkelt u uzelf als onderscheidend merk en persoonlijkheid. Als u helder uitdraagt wie u bent en waar u goed in bent, dan weten mensen waar ze u voor kunnen vragen.

Dit moet het antwoord zijn op de vraag waarom u juist die interessante opdrachten naar u toegeschoven krijgt en gevraagd wordt voor projecten. Of waarom een werkgever juist u uit een groot aantal sollicitaties kiest.

Bovendien leidt het werken aan uw personal branding tot meer inspiratie en een hogere motivatie. Dat maakt het zowel voor organisaties als voor zelfstandigen erg interessant.

HRMconsultants leert u welke van uw kwaliteiten en vaardigheden u onder een vergrootglas kunt leggen. U leert uzelf te profileren op een authentieke wijze en laat u zelf zien op een manier die bij u past. Zo weten mensen zowel binnen uw organisatie als daar buiten waar ze u voor kunnen vragen.

Personal branding begint met zelfkennis en het doen van zelfonderzoek. Wanneer u dit gaat doen, moet u duidelijk voor ogen hebben wat u zakelijk en privé wilt bereiken en wat uw levensdoel is.

Bij personal branding gaat het niet om het spelen van een rol of u anders voordoen dan u bent. Dit draait om het vinden van uw kracht, van hetgeen dat u uniek maakt en het uitdragen daarvan. Werken aan uw personal brand is uw authenticiteit en uw kracht en kunde op een creatieve manier tot zijn recht laten komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Meer weten over personal branding?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.