Conflictcoaching

Conflictcoaching is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke coach gaat samen met de partijen (bijvoorbeeld werknemer en werkgever) toewerken naar een oplossing voor het probleem.

De coach van HRM Consultants is een specialist in het begeleiden van mensen naar een échte gedragen oplossing. Beide partijen moeten vertrouwen in de coach hebben. Deelname aan een traject is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken.

Bij conflictcoaching bedenken de betrokkenen zelf de vorm en het proces. Doorgaans krijgt elke betrokkene een vertrouwelijk gesprek met de coach. Als de coach iedereen heeft gesproken bekijkt deze wat nu werkelijk het probleem is. De coach is onafhankelijk en heeft oog voor dieperliggende conflicten of drijfveren. Vaak ligt een probleem dieper dan een miscommunicatie of inhoudelijk issue. De coach zal dan een oplossingsrichting aanreiken. Dit kan variëren van individuele coaching, gezamenlijke coaching, procesbegeleiding of het advies om uit elkaar te gaan. Als bijvoorbeeld het vertrouwen in een goede samenwerking ontbreekt dan is een traject niet zinvol. Een oplossing moet effectief, langdurig en respectvol zijn.

Meer weten over Conflict coaching?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.