Ademcoaching

Bij Ademcoaching staat de ademhaling centraal. Elk mens heeft een bepaald adempatroon en dit patroon symboliseert het (levens)verhaal. Cliënten komen met klachten als spanningen, angsten, verdriet, negatieve gedachten, lage energie, weinig zelfvertrouwen, innerlijke onrust, slapeloosheid, etc.

Deze klachten worden vaak beredenerend/rationeel benaderd. Onze ademhaling wordt aangestuurd door de hersenen en dat geldt ook voor de inprinting om pijn uit het verleden te vermijden. Onze hersenen geven daardoor beperkte opdracht om naar deze pijngebieden te ademen.

Met Breathfulness (harmoniserend ademen) gaat u terug naar een volledig adembereik en dat verhoogt de kans op het loslaten van vaste patronen. Met deze coaching leert u door een verbeterde buikademhaling uw zelfvertrouwen te versterken of door het middenrif te leren ontspannen angsten en controle los te laten.

Vastzittende energie kan door middel van een volledige ademhaling weer vrij gaan stromen. U keert weer terug tot de kern, ‘wie ben ik en wie wil ik zijn’, terug naar de oorspronkelijke kwaliteiten. Uw gevoel en intuïtie krijgen ruimte in uw leven. Dan ontstaat een natuurlijke controle, niet enkel vanuit gedachten maar ook vanuit uw hart.

 

Cliënten ervaren grote verbeteringen bij het verminderen van:
  • Spanningen
  • Stress
  • Vervelende herinneringen uit het verleden
  • Slapeloosheid
  • Angsten
  • Boosheid
  • Schuldgevoelens
  • Fysieke klachten

Vaak ligt het ademhalingspatroon ten grondslag aan klachten zonder dat u zich daarvan bewust bent. Door onze ademhaling te controleren proberen we emoties te vermijden en te onderdrukken. Op deze manier zijn we in staat om vervelende zaken “onder de deksel te houden” en dat kost overbodige energie. Deze verdrongen emoties verdwijnen natuurlijk niet zomaar, ze liggen opgeslagen in ons onderbewuste. Om toch aandacht te vragen voor deze emoties geeft het lichaam signalen af door pijn, vermoeidheid, slapeloosheid en psychische klachten.

Praktisch gezien leert de ademcoach u (weer) open en volledig te ademen en helpt u om uw ademhalingspatroon te ontdekken en aan te passen. U gaat ervaren wat het is om effectief en gemakkelijker te ademen. U krijgt meer energie en wordt aanzienlijk weerbaarder. Dit doen we volgens de methode van Breathfulness.

Meer weten over ademcoaching?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.