Loopbaancoaching
Voor de baan of positie waar je energie van krijgt

Iedereen vraagt zich wel eens af: “Zit ik op de juiste positie?”, “Pas ik wel in deze organisatie?”, “Wat wil ik als vervolgstap?” De aanleiding voor deze vragen kan uit de organisatie (reorganisaties, functioneringsvraagstukken) of uit de persoon zelf komen. Een carrière verloopt vaak als gevolg van mogelijkheden die zich aandienen en kansen die men grijpt. Het is goed om de balans op te maken. Wie ben ik eigenlijk? Waar ben ik goed in? Waar word ik gelukkig van? Wat wil ik in mijn carrière?

De loopbaancoach houdt een spiegel voor en vraagt door naar het fundament onder persoonlijkheid, capaciteiten en wensen. Door gesprekken en oefeningen krijgt de cliënt meer inzicht in zijn talenten en hetgeen bij hem past. Loopbaancoaching start altijd met reflectiegesprekken over iemands persoonlijkheid, drijfveren, talenten, potentieel en ambitie. Want alleen zo kan worden doorgedrongen tot de kern van een persoon. Zo krijgt men zicht op de sterke kanten en ontwikkelpunten en ontstaan mogelijkheden om zelf de loopbaan te sturen.

Loopbaancoaching is voor iedereen anders. Het is afhankelijk van specifieke vragen en behoeften. De coach stemt het programma af op het doel van de cliënt. Het is altijd een maatwerkprogramma waarin coaching of counseling kan worden opgenomen. Loopbaancoaching heeft als doel dat mensen hun talenten kunnen inzetten en daarmee in hun kracht gaan functioneren.

Naast de individuele gesprekken met de loopbaancoach zijn er ook groepsactiviteiten met circa 8 personen die zich richten op de next step in de loopbaan. De samenstelling is homogeen qua denkniveau en divers qua loopbaanvragen en achtergrond van de cliënten. Ervaringen worden uitgewisseld en netwerken worden gedeeld.

Loopbaantrajecten richten zich op (een deel van) de volgende stappen

  1. 1. Samenstellen van passend persoonsprofiel
  2. 2. Samenstellen van reëel zoekprofiel
  3. 3. Optimaliseren van marketinginstrumenten (brief /cv/Linkedin/Sociale media/netwerk)
  4. 4. Optimaliseren van sollicitatievaardigheden
  5. 5. Deelname careerclub, workshops en netwerkbijeenkomsten
  6. 6. (arbeids) marktbenadering en jobsearch, eventueel door loopbaancoach i.s.m. de recruitmentpartners
  7. 7. Evaluatie

Meer weten over Loopbaancoaching?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.