Reviews

D. T.

Global Head of HR Local Operations Multinational

Sinds 2006 werk ik samen met HRMconsultants. Ik doe dat met name waar het gaat om coaching vraagstukken en in een aantal gevallen om outplacement.

Het is de persoonlijke en tegelijk professionele manier van werken die me bijzonder aanspreekt. Mensen zijn uniek en tegelijkertijd lijken ze ook weer op elkaar. Bij veel ondersteuners/coaches krijg je de indruk dat men een enigszins algemene aanpak heeft. Een beetje “one size fits all”. Dat is nooit het geval bij HRMconsultants. Iedere keer weer gaat Nicole op zoek naar dat speciale in de betreffende persoon en ze weet daarbij dan de juiste vorm van ondersteuning te vinden. Dat is mogelijk omdat HRMconsultants bestaat uit een aantal professionals die ieder hun eigen bijzondere kwaliteiten hebben en allemaal net zo toegewijd zijn.

Diegenen die ik in contact heb gebracht met Nicole/HRM Consultants hebben een ontwikkeling doorgemaakt die hen helpt een stap verder te zetten of weer sterk in het zadel terecht te komen. Afhankelijk natuurlijk van het thema dat speelt. Ook zelf ben ik menigmaal op verrassende wijze getriggerd door Nicole.

Gezien Wilgenhof

Manager Wonen. St. Joseph Boxtel.

Ruim een jaar geleden kreeg ik het advies van Nicole van den Hout om een teamscan te laten maken voor een team dat niet goed functioneerde ( niet goed samenwerkte).
We hebben samen goede afspraken gemaakt en HRMconsultants is met de medewerkers individueel aan de slag gegaan.

Medewerkers gaven aan dat ze vertrouwen hadden en alles konden vertellen door de open houding van de coach. Aan het eind van het traject leverde de coach een rapport op met de gemaakte opmerkingen over elkaar en over mij als leidinggevende. Daarnaast rapporteerde zij de hoofdlijn van wat medewerkers als mogelijke verbeteringen zagen voor de organisatie, de afdeling en het team.

Met deze resultaten is het team samen met mij aan de slag gegaan. Nu een jaar later zien we meer openheid en vertrouwen onderling, meer structuur van werken en we zien dat de teamdoelen gerealiseerd zijn. De aanpak van de coach en onze uitvoering hebben ervoor gezorgd dat het team duidelijk gegroeid is.

Solange Doesburg Smits

HR Director CRH Bouwmaterialen

Vanwege veranderende omstandigheden op mijn werk raakte ik na 14 jaar mijn baan kwijt. Hoewel dit geen verrassing was, zorgde het er toch voor dat ik in een kleine ‘identiteitscrisis’ raakte. Tegelijkertijd gaf dit me ook de kans om na te denken over welke stappen nu te nemen. Via een kennis werd ik gewezen op HRMconsultants. Met mijn coach heb ik diverse gesprekken gevoerd over deze ingrijpende gebeurtenis en de gevolgen hiervan voor mij als persoon.

Door goed te luisteren, veel vragen te stellen en concrete feedback te geven, maar vooral door enorme positiviteit heeft mijn coach mij geholpen om constructief en positief te kijken naar mezelf en mijn mogelijkheden. Mijn coach heeft daarvoor diverse middelen aangereikt die me hebben geholpen in mijn zoektocht naar wat belangrijk voor mij is in relatie tot een nieuwe baan. Daarnaast was mijn coach zeer flexibel en heel proactief met allerlei praktische tips. Voor mij is dit traject dan ook heel zinvol geweest.

R.O.

Bosch

HRM Consultants selecteerde coaches die goed bij mij en mijn vraag pasten.
Door de coaching ben ik me bewuster geworden van mijn gevoelens en wat daar achter zit. Ik heb geleerd om mijn gevoelens uit te spreken. Dat heeft de relatie met mensen om me heen opener en sterker gemaakt. Ik merk dat anderen mij beter kunnen peilen en meer vertrouwen. Ook ben ik rustiger en relaxter geworden.

Nicole van den Hout (mentale coaching) zag direct signalen waar anderen mij nog nooit op gewezen hadden en voelde zaken aan die ik me nog niet bewust was over mezelf. Ze stelde altijd weer vragen waardoor ik mezelf beter leerde kennen en meer ging begrijpen van onderbewuste mechanismes.

Nicole Strik-van Nijmwegen (haptotherapie) maakte mij bewust van lichamelijke signalen en gevoelens. Ook liet ze me coachingonderwerpen ‘voelen’, die daardoor een grotere impact op me hadden en veel beter bleven hangen. Vanaf het eerste moment voelde het goed en vertrouwd (en ook spannend) om met hen aan mezelf te werken.

Bobby Rijken

Teammanager SAP CC, Achmea IM&IT

Norma’s coaching kwaliteiten sloten naadloos aan in mijn ontwikkeling naar teammanager. Het doorleven van situaties uit mijn dagelijkse praktijk middels opstellingen hielp in bewustwording van mijn eigen gedrag. Norma’s beheersing van diverse (soft skills) methodieken maken haar een zeer kundige coach. Vanwege Norma’s jarenlange ervaring als manager heeft ze ook een scala aan voorbeelden uit haar eigen professionele leven die zeer waardevol zijn. Echter bovenal is Norma een zeer plezierige, warme, open, sociale vrouw, die ik iedereen gun als coach!

Carool Borneman

OMWB

Ik had geen idee waar ik aan begon maar ik ging het doen. Ik ben me meer bewust geworden van de signalen van mijn eigen lichaam. En het mooiste is: ik heb handvatten gekregen om tijdens mijn dagelijks leven spanningen beter te beheersen. Het heeft mij rust en ruimte gegeven; hierdoor kan ik meer loslaten en heb ik emotioneel ruimte gekregen om te investeren in nieuwe dingen.

B.

Ik had een persoonsanalyse door middel van een biografie gesprek. Mijn coach was vriendelijk, vanuit het gevoel. De gesprekken waren relaxed en het meest enthousiast ben ik over het feit dat er gelijk een stappenplan klaar lag.

T.

Amsterdam

Jesse houdt je een spiegel voor. Ze is empathisch, analytische en laat je nadenken over jezelf.

Ik kreeg inzicht in mijn patronen en waar ze vandaag komen. Er is nog wel werk voor mezelf, maar belangrijke stappen en inzicht zijn genomen. Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen en het was goed om over mezelf na te denken en mij te ontwikkelen. Dit is een continu proces. Leerzaam om te ontdekken waar patronen vandaan komen.

Nicole is empathisch, vriendelijk, doortasten en houdt je een spiegel voor. Bij haar vond ik een bevestiging van banen die bij mij passen (wat ik eigenlijk al wist maar diep weggestopt zat) en inzicht in mijn persoonskenmerken. Erg verhelderend. Qua daadwerkelijk stappen zetten ging het misschien te snel voor mij, maar ik heb uiteindelijk toch een kleinere stap gezet die (voorlopig) goed voelt.

De begeleiding was persoonlijk, goed toegepast op mijn karakter en persoon, wat fijn is! Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik denk dat het voor iedereen nuttig zou kunnen zijn. Voor mensen met uitdagingen die ze willen aangaan maar ook voor anderen.