Heeft u behoefte aan begeleiding voor / tijdens / na ontslag?

Een outplacementtraject of mobiliteitsproject is het professioneel begeleiden van werknemers na ontslag. Dit doen wij zowel individueel en collectief. Met uw passie uw geld verdienen. Zin hebben om te gaan werken, plezier hebben met uw collega’s en uw team. Voldoening halen uit uw werk; het kan écht. Bij HRMconsultants hebben wij een klanttevredenheid van 98%. Onze coaches begeleiden u graag in dit proces, naar een passend en duurzaam perspectief na ontslag. Onze coach reikt handvatten aan om de cliënt in staat te stellen (zelf) een andere baan. Wilt u meer weten over Outplacement of wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Het traject

Het verlies van een baan brengt vaak emoties (boosheid, verdriet) met zich mee. Het gehele traject besteden we hier aandacht aan. De meeste outplacementtrajecten richten zich op (een deel van) de volgende stappen:

  1. 1. Inzicht in de situatie
  2. 2. Inzicht in de balans tussen work & life
  3. 3. Samenstellen van passend persoonsprofiel
  4. 4. Samenstellen reëel zoekprofiel
  5. 5. Verkennen van de arbeidsmarkt. Arbeidsmarktbenadering en job search. Eventueel door een loopbaancoach in samenwerking met de recruitmentpartners van HRMconsultants.
  6. 6. Optimaliseren marketinginstrumenten (brief/cv/LinkedIn/social media/netwerken)
  7. 7. Optimaliseren sollicitatievaardigheden deelname carreerclub, workshops en netwerkbijeenkomsten
  8. 8. Besluitvormingsfase, arbeidsvoorwaarden, onboarding

Naast deze inhoudelijke stappen is er uiteraard aandacht voor het proces, emotie en veerkracht. Indien nodig kan counseling worden gecombineerd. Bij het zetten van stappen in een loopbaan, kijken we altijd naar de gehele context van uw leven dus alle factoren die meespelen in uw levensgeluk.

 

Collectief outplacement

Goed werkgeverschap is zichtbaar is bij wervingsprocedures, maar zeker ook bij het afscheid nemen van medewerkers. Door kwalitatief hoogwaardige outplacementbegeleiding (resultaatgericht en respectvol) te faciliteren, behoudt het bedrijf haar reputatie als ‘goed werkgever’ voor zowel de vertrekkende als de blijvende medewerkers.

Per locatie van uw bedrijf, kan een mobiliteitscentrum worden opgezet, waar loopbaanadviseurs en outplacementadviseurs de interne en externe mobiliteit in goede banen leiden. Wij helpen u graag met mobiliteitsbevorderende regelingen in een mobiliteitsplan of het sociaal plan.

HRMconsultants is een team bevlogen en ervaren consultants en coaches gericht op ontwikkeling en de juiste fit van MENS, WERK en ORGANISATIE. Wij benoemen wat er is en draaien er niet omheen. Onze senior coaches kijken verder en breder dan u verwacht zodat het beste resultaat gehaald wordt.

Wilt u meer weten over Outplacement ?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.