Individueel outplacement
Een baan, functie of perspectief die écht bij je past

Soms is het beter als medewerker en organisatie afscheid te nemen van elkaar. Individueel outplacement is de zorgvuldige, professionele begeleiding naar een passend en duurzaam perspectief; vaak een nieuwe baan. Onze coach reikt handvatten aan om de cliënt in staat te stellen (zelf) een andere baan te vinden. Dit begint met inzicht in de situatie.

Is de situatie ontstaan door disfunctioneren? Miscommunicatie? Irreële verwachtingen? Veranderende rol? Veranderende omgeving? Inzicht in (eigen invloed op) het ontstaan van de situatie kan bijdragen aan het verwerkingsproces en de ontwikkeling van de cliënt.

individueel outplacement

Een ander belangrijk onderdeel van de begeleiding is het samenstellen van het persoonsprofiel (persoonskenmerken, drijfveren, kennis, vaardigheden, potentieel en ambitie). Door middel van gesprekken en eventueel testen en/of 360 graden interview, kan het zelfbeeld worden aangevuld. Vervolgens wordt een zoekprofiel samengesteld waarbij gekeken wordt naar branches, organisaties, functies en taken. Als alle marketingtools op orde zijn (cv en brieven) worden gesprekken voorbereid en eventueel geoefend.

HRM Consultants verzorgt ook de actieve arbeidsmarktbenadering in de vorm van job search. In samenwerking met onze recruitmentpartners hebben wij erg veel mogelijkheden om de gewenste vacature te vinden. Daarnaast denken wij ook mee in creatieve oplossingen zoals een tijdelijke detachering, bijvoorbeeld als een medewerker een carrièreswitch wil maken en wil kennismaken met een ander vakgebied.

Het verlies van een baan brengt vaak emoties (boosheid, verdriet) met zich mee. Het gehele traject besteden we hier aandacht aan. De meeste outplacementtrajecten richten zich op (een deel van) de volgende stappen:

  1. 1. Inzicht in de situatie
  2. 2. Inzicht in de balans tussen work & life
  3. 3. Samenstellen van passend persoonsprofiel
  4. 4. Samenstellen reëel zoekprofiel
  5. 5. Verkennen van de arbeidsmarkt. Arbeidsmarktbenadering en job search evt. door loopbaancoach i.s.m de recruitmentpartners van HRM Consultants
  6. 6. Optimaliseren marketinginstrumenten (brief/cv/LinkedIn/social media/netwerken)
  7. 7. Optimaliseren sollicitatievaardigheden deelname carreerclub, workshops en netwerkbijeenkomsten

Naast deze inhoudelijke stappen is er uiteraard aandacht voor het proces, emotie en veerkracht. Indien nodig kan counseling worden gecombineerd. Bij het zetten van stappen in een loopbaan, kijken we altijd naar de gehele context van uw leven dus alle factoren die meespelen in uw levensgeluk.

Meer weten over individueel outplacement?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.