Onboarding

Een goed begin is het halve werk. Maar hoe vaak start een nieuwe medewerker met een goed begin? Nog te veel zien we dat medewerkers tijdens hun onboarding programma een mooi welkom ontvangen met een rondleiding door de organisatie en uitleg van het koffieapparaat en de IT-middelen. En als het meezit een gedegen eerste kennismaking met het team en de dagdagelijkse werkzaamheden.

Maar hoe zit het met de achtergrond van de organisatie, het verhaal van waar de organisatie vandaan komt en naar toe op weg is? De geschreven en ongeschreven regels die gelden, de klanten die van belang zijn en de manier waarop het geld wordt verdiend. Welke focus de andere afdelingen hebben, hoe samenwerking vorm krijgt en welke inzet en eigenaarschap er wordt verwacht. Een greep uit de thema’s die voor nieuwe medewerkers het verschil maken tussen langzaam op gang komen of als een speer aan de slag kunnen gaan.

HRM Consultants geeft voor uw organisatie op een praktisch manier vorm aan uw onboarding programma. Zodat iedereen die nieuw uw organisatie binnen komt direct ‘FIT for purpose’ toegevoegde waarde levert.

Meer weten over onboarding?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.