Re-integratie 2e spoor

Medewerkers die korte of langere tijd door ziekte niet gewerkt hebben en graag weer aan de slag willen, zijn gebaat bij een professionele begeleiding naar passend werk. Het doel van een re-integratie 2e spoor traject is dat de cliënt gemotiveerd kan terugkeren in het arbeidsproces.

Als vast staat dat een terugkeer binnen de eigen organisatie niet meer mogelijk of wenselijk is worden de mogelijkheden buiten de eigen organisatie gezocht.

Daarbij gaat het vooral om het onder voor alle betrokkenen ‘gezonde’ voorwaarden, met inzicht in de ontstane situatie. Net zoals bij loopbaancoaching wordt gekeken naar de eigenschappen en talenten van de cliënt om te kijken of dit aansluit op de doelen van de werkgever.

Het re-integratietraject 2de spoor is gericht op externe functies die het beste aansluiten bij de, soms beperkte, mogelijkheden van de werknemer. Het actief zoeken van posities buiten de organisatie (job search) kan hierbij een belangrijk onderdeel vormen. Deze werkwijze is vergelijkbaar met individueel outplacement.

Meer weten over reintegratie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.