Haptotherapie

Voelen wat u denkt en weten wat u voelt. Een waardevolle verbinding die in ons drukke dagelijkse leven niet vanzelfsprekend aanwezig is. Met Haptotherapie brengen we deze verbinding weer terug.

De mens als één geheel van denken, voelen en handelen. Dat is de essentie van haptonomie. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. In de huidige tijd richten we ons vooral op het rationele van de mens, het gevoel krijgt weinig ruimte.

Soms zijn er bepaalde eigenschappen die door uzelf of uw omgeving als negatief worden beschouwd. U verbergt deze eigenschappen dan met ander gedrag. Daarmee raakt de balans tussen voelen, denken en handelen verstoord. U heeft het gevoel dat u bent vastgelopen, dat u er alleen voor staat of dat u steeds verder van uzelf en uw wensen vervreemd.

De haptotherapeut richt zich op (de ontwikkeling van) het voelend vermogen van de cliënt. Dit gebeurt door middel van gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen en lichamelijke aanraking. Aanraking is namelijk de meest directe vorm van communicatie. Zo laat de haptotherapeut u ontdekken wat uw patroon is en wat u aan den lijve ervaart op het moment dat dit patroon vastloopt. De nadruk ligt op de gevoelens van dat moment, dus die gevoelens ervaart u in de veilige omgeving van de praktijkruimte. Uiteindelijk kunt u deze nieuwe ervaringen toepassen in uw eigen leefomgeving en werkomgeving in relatie met de mensen om u heen.

Alles wat geraakt wordt, komt in beweging.

Cliënten ervaren enorme winst bij de volgende vraagstukken:

  • Moeizame relaties met anderen zowel privé als op het werk.
  • Tijdelijk overbelasting zoals stress, burn-out, overspannen.
  • Duidelijke of vage lichamelijke klachten.
  • Buikpijn, hoofdpijn, nervositeit zoals onrust, angst en slaapproblemen.
  • Een aangrijpende verandering (life event) in je leven zoals: overlijden van een naasten, verandering van baan/functie, (echt)scheiding, ontslag, reorganisatie.
  • Snel in een conflict met anderen.

HRM Consultants biedt haptotherapie aan in counselingstrajecten of aanvullend op loopbaantrajecten.

Meer weten over haptotherapie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.