Counseling

Counseling gaat dieper dan coaching en richt zich ook op (psycho)fysieke signalen. Counseling wordt vaak gezien als therapie. Het gaat bij counseling om het verkrijgen van vergaande inzichten in het eigen denken, voelen, handelen en beleven.

Counseling richt zich op belemmerende overtuigingen en identiteit. Wat is er nodig om aangeleerde diepgaande patronen om te buigen naar een kracht? De lichamelijke signalen worden hierin meegenomen. Een aantal van onze counselors heeft een fysieke benadering vanuit de wetenschap dat het lichaam ons meer kan vertellen dan wat wij met ons hoofd kunnen bedenken. Vanuit NLP, Breathfulness, Haptotherapie en Systemisch Werk leert de cliënt onder meer om de signalen van het lichaam te voelen en hier naar te handelen. Op deze manier worden duurzame gedragsveranderingen gerealiseerd. Daarnaast is er ook met de mentale benadering veel beweging te realiseren. De cliënt krijgt de counseling die aansluit bij de vraag.

Veel vragen komen voort uit drijfveren, missie, identiteit en vertalen zich in burn-out (preventie of herstel), gevoelens van angst en onveiligheid, onverwerkte rouw.

Meer weten over counseling?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.