Counseling
Counseling

Counseling gaat dieper dan coaching en richt zich ook op lichamelijke signalen. Counseling wordt vaak gezien als therapie. Het gaat bij counseling om het verkrijgen van inzicht in het eigen denken, voelen, handelen en beleven.

Counseling richt zich op belemmerende overtuigingen en identiteit. Wat is er nodig om aangeleerde diepgaande patronen om te buigen naar een kracht? De lichamelijke signalen worden hierin meegenomen. Een aantal van onze counselors heeft een fysieke benadering vanuit de wetenschap dat het lichaam ons meer kan vertellen dan wat wij met ons hoofd kunnen bedenken.

Vanuit NLP, Breathfulness, Haptotherapie en Systemisch Werk leert de cliënt onder meer om de signalen van het lichaam te voelen en hier naar te handelen. Op deze manier worden duurzame gedragsveranderingen gerealiseerd. Daarnaast is er ook met de mentale benadering veel beweging te realiseren. De cliënt krijgt de counseling die aansluit bij de vraag.

Veel vragen komen voort uit drijfveren, missie, identiteit en vertalen zich in burn-out (preventie of herstel), gevoelens van angst en onveiligheid, onverwerkte rouw.

 

Systemische counseling

HRMconsultants biedt naast de mentale coaching ook de mogelijkheid om inzicht te verkrijgen in het systeem waarin iemand zich bevindt.

Voor mensen die in begeleiding zijn, is deze manier van kijken een mogelijkheid om hun coachvraag op een verdiepende manier verder uit te werken, doordat de kracht en hulp van systemisch werk groot is.

Vanuit een vraag van een cliënt worden de basisverhoudingen onderzocht om op een diepgaande laag inzichten krijgen, die voorbij gaan aan onze dagelijkse communicatie. De verschillende rollen, relaties en gevoelens in relatie tot de vraag van de cliënt kunnen bekeken worden door de systemische achtergrond helder te krijgen; wat is de (vaak onbewuste) invloed van het systeem op de cliënt.

Inzichten hierin kunnen ook ontstaan door het doen van een zogenoemde  opstelling met behulp van representanten die de onderlinge relaties beeld geven. Overtuigingen die ontstaan zijn en hun invloed hebben op de vraag van de cliënt, komen zo direct tot uiting, zodat de cliënt meer flexibiliteit kan gaan ervaren in zijn/haar gedragspatronen.

Meer weten over counseling?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.