Management & directie coaching

Management en directiecoaching is reflectie voor senior management, director, CEO of VP. Een groot aantal mensen op hogere posities ontvangt minder feedback, juist vanwege hun rol binnen de organisatie. Daarom is het voor hen minder voor de hand liggend om onzekerheden te delen en te spiegelen op eigen drijfveren.

De rol van een eigenaar, directeur, leidinggevende kan een eenzame positie zijn. Er wordt van u verwacht dat u richting bepaalt, antwoorden weet op lastige vragen. U doet het in de ogen van medewerkers niet altijd goed. Veel verantwoordelijkheden rusten op uw schouders. Maar u weet het ook niet altijd zeker. Sparren met iemand is lastig, want aan de top bevinden zich niet veel mensen waarmee u uw onzekerheden kan delen. Terwijl het zo belangrijk is tijd en ruimte te maken voor uw ontwikkeling als leider van een organisatie.

Management Coaching

De senior coach verstaat de taal verstaat van het topmanagement en weet wat er komt kijken bij grote verantwoordelijkheden. De coach heeft een onafhankelijke positie en wordt niet gehinderd door (politieke) agenda’s. Door het stellen van de juiste vragen ontstaat meer zelfinzicht, bewustwording van drijfveren en gedrag. Daarnaast groeit men in vaardigheden, interactie en communicatie.

HRMconsultants begeleidt management en directie ook op het vlak van samenwerking binnen het managementteam. Deze teamcoaching is gericht op het versterken van het team en op het verbeteren van de individuele en gezamenlijke output. Teamcoaching vergroot de bijdrage van het management aan het organisatiedoel.

Wij begeleiden managementteams die nieuw zijn, of zijn vastgelopen of moeite hebben met een veranderende (werk)omgeving.

Wij kunnen deze teams analyseren aan de hand van diverse modellen en theorieën. Elk team is anders en vereist een andere aanpak. Wij hebben oog voor teamvorming, teamontwikkeling en de bestaande situatie van het team. De aanwezige affiniteiten, kwaliteiten en competenties van de teamleden worden geïnventariseerd en vergeleken met hetgeen nodig is om de doelen te kunnen realiseren. Vanuit een concreet plan van aanpak wordt toegewerkt naar de gewenste situatie.

Als u eerlijke feedback wilt, die af en toe schuurt, maar erop is gericht u te helpen, neem dan vooral contact met ons op.

Meer weten over management & directiecoaching?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.