Fitte organisatie

Darwin zei: ‘survival of the fittest’. Leiderschap in een Fitte organisatie gaat over gidsen door veranderende tijden, met aanpassingsvermogen en wendbaarheid. Medewerkers in een fitte organisatie zijn mentaal en fysiek fit. Maar ze werken ook in een organisatie en functie die past bij hun ambitie en levensfase op dat moment. Geen termen meer als promotie of demotie, maar FITmotie: de best passende rol voor dat moment. Geen ouderwetse gesprekscyclus, maar gesprekken als de situatie daar om vraagt. Vanuit een brede kijk helpen wij bedrijven met het inrichten van hun organisatie die het gewenste resultaat boekt door maatwerk werkgeverschap.

Een fitte organisatie is:
  • Wendbaar, lenig, agile, flexibel; inspelend op conjunctuur
  • Continu anticiperend op ontwikkelingen in de markt
  • Aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt
  • Gezond; financieel en qua verzuim
  • In balans; diversity, gemiddelde leeftijd
  • Energising; de cultuur is open, uitdagend en er is vertrouwen en plezier
  • Voortdurend bezig met verbetering
Organisaties

Wij helpen organisaties en teams om vanuit een totaal-context naar een vraagstuk te kijken. Past de strategie binnen de maatschappelijke ontwikkelingen in de afzetmarkt. Draagt de organisatie structuur bij aan het realiseren van de organisatiedoelen?

Leiders & Teams

Teamrollen worden geanalyseerd en dit geeft inzicht in samenwerking. Maar hoe mooi is het als de individuele patronen uitgelicht kunnen worden en door coaching kunnen worden omgevormd tot een meer gewenste en effectievere variant? En stel dat het leiderschapsprofiel bijdraagt aan deze ontwikkeling?

Individuen

Organisaties bedenken van alles om medewerkers beter te laten functioneren. Hierbij wordt voornamelijk gefocussed op de rol en functie van de medewerker. De laatste jaren is er aandacht voor werkgeluk. Maar de medewerker is maar een beperkt deel van zijn tijd bezig met werk. Werk is maar een deel van zijn bestaan. Als een medewerker privé-zorgen heeft, zullen deze zijn output beïnvloeden. Wij stimuleren leiders om breder te kijken naar hun mede(werkers)mens.

 

Wilt u sparren over de stappen die u kunt nemen richting een fitte organisatie, neem contact op het HRMconsultants.

Meer weten over fitte organisaties?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.