Organisatieverbetering

Organisatieverbetering: in een ideale wereld passen organisaties hun inrichting continue aan, aan de omstandigheden: het dak repareren als de zon schijnt. Door strategisch te plannen, vooruit te kijken, te anticiperen als het gaat om bemensing en inrichting van processen en systemen. Maar de realiteit is dat dit meestal trapsgewijs gaat. Een organisatie groeit en er worden steeds meer medewerkers aangenomen. Processen en systemen zijn nog ingericht op de oude situatie. Dan gaat het intern piepen en kraken en ontstaat er behoefte aan optimalisatie.

HRMconsultants draagt bij aan een fitte organisatie, met de maximale fit van Leiderschap, Teams & Individuen. We begeleiden organisaties, leiders, teams en individuen vanuit een holistische visie, waarbij we alles wat een situatie beïnvloedt onder de loep nemen, bijvoorbeeld met een organisatie-scan.

Nog te vaak wordt er bij gewenste verbeteringen te smal gekeken naar de vraag en dus ook naar de oplossing. Ondanks de beste intenties en inspanningen wordt er dan geen houdbaar resultaat geboekt. Als je alle factoren van invloed onderzoekt, kun je zien wáár verbeteringen mogelijk zijn en daar de oplossing realiseren.

Organisaties

Wij helpen organisaties en teams om vanuit een totaal-context naar een vraagstuk te kijken. Past de strategie binnen de maatschappelijke ontwikkelingen in de afzetmarkt. Draagt de organisatie structuur bij aan het realiseren van de organisatiedoelen?

Leiders & Teams

Teamrollen worden geanalyseerd en dit geeft inzicht in samenwerking. Maar hoe mooi is het als de individuele patronen uitgelicht kunnen worden en door coaching kunnen worden omgevormd tot een meer gewenste en effectieve variant? En stel dat het leiderschapsprofiel bijdraagt aan deze ontwikkeling?

Individuen

Organisaties bedenken van alles om medewerkers beter te laten functioneren. Hierbij wordt voornamelijk gefocussed op de rol en functie van de medewerker. De laatste jaren is er aandacht voor werkgeluk. Maar de medewerker is maar een beperkt deel van zijn tijd bezig met werk. Werk is maar een deel van zijn bestaan. Als een medewerker privé-zorgen heeft, zullen deze zijn output beïnvloeden. Wij stimuleren leiders om breder te kijken naar hun mede(werkers)mens.

Wilt u sparren hoe HRMconsultants kan ondersteunen bij het bouwen van een stevig fundament in deze veranderprocessen, neem dan contact met ons op.

Meer weten over organisatie verbetering?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.