Agile rollenhuizen & beloning

Een wendbare organisatie die FIT is voor de toekomst vraagt ook om wendbaarheid in functies en beloning. Nu organisaties continu te maken krijgen met nieuwe uitdagingen en veranderingen, zien we dat ook functies van medewerkers hierin meebewegen. De oude statische functiehuizen en salarishuizen volstaan in veel gevallen niet meer en het aantal functiebeschrijvingen groeit bijna 1-op-1 mee met het aantal medewerkers. Salarissen groeien scheef waardoor kosten onbeheersbaar worden. Deze situatie is niet houdbaar en vraagt om agile rollenhuizen & beloning.

De gecertificeerde consultants van HRM Consultants zijn in staat om het functiehuis en beloningsstructuur op een agile wijze in te richting in een rollenhuis en bijpassend salarishuis. Waardoor niet meer de functie als zodanig centraal staat maar de toegevoegde waarde en het ontwikkelpotentieel van elke medewerker. En beloning volledig transparant en gecontroleerd vorm krijgt.

Deze aanpak bespaart veel tijd en geld die nu verloren gaat in het continu produceren en wegen van functie-aanpassingen en onvrede over salariëring. Veranderingen in functies worden gemakkelijk ondervangen in het rollenhuis en de salarisontwikkeling per rol verloopt volkomen beheerst. Medewerkers hebben een helder beeld van hun perspectief en werving en selectie wordt doeltreffender. En het belangrijkste: medewerkers herkennen op welke rol zij het beste tot hun recht komen. Waardoor risico’s op uitval door disfunctioneren en burn-out wordt vermeden. Een mooi perspectief voor FIT van organisatie, team en medewerker.

Meer weten over agile rollenhuizen & beloning?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.