Employability
Continu verbeteren van inzetbaarheid door werkgever en werknemer

Employability is de optimale inzetbaarheid van medewerkers, waardoor zij in staat zijn werk te krijgen en te houden. Employability is het besef en vermogen van een werknemer om optimaal en duurzaam inzetbaar te zijn, zowel vanuit het perspectief van de werknemer als de werkgever. Emplooibaarheid is een belangrijke voorwaarde voor de wendbaarheid van organisatie en de medewerkers en in snel veranderende tijden een must om succesvol te kunnen blijven.

Als de organisatie een helder employability beleid heeft, weten medewerkers beter hoe ze hun vaardigheden moeten gebruiken en vertonen ze meer bereidheid om te investeren in ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden.

Emplooibaarheid vraagt veel zelfsturing door de werknemer. Werknemers nemen verantwoordelijkheid voor hun carrière, mobiliteit en inzetbaarheid. De individuele medewerker denkt zelf na over mogelijkheden en het ontwikkelen van capaciteiten. HRM Consultants biedt de EPM: Employability Potentieel Meting aan. De EPM bestaat uit een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst van 250 items die online wordt afgenomen; de resultaten zijn vrijwel onmiddellijk beschikbaar. De meting geeft informatie over de status van het individu wat betreft zijn inzetbaarheid en geeft informatie over de rol van de organisatie als facilitator van employability en daarmee stuur-instrumenten om emplooibaarheid gestructureerd en planmatig te ontwikkelen. Op basis van deze scan kunnen zowel individu, team als organisatie gecoacht worden.

Meer weten over employability?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.