Anneke

Drijfveren en passie

Mijn passie is ‘raakvlak heel de mens’. Ik ben van het grote geheel, samenhang en verbondenheid. Ik beschik over een groot voorstellingsvermogen en kan situaties heel goed vanuit verschillende invalshoeken bekijken.
Al jong worstelde ik zelf om mijn eigen intrinsieke beweging te mogen volgen, wat binnen de gevestigde kaders niet altijd gemakkelijk was. Het heeft mij gevormd tot iemand die non- conformistisch is, graag in beweging, met een ontwikkelde stevigheid en een dosis humor. Ik spreek mensen aan om innerlijk in beweging te komen en hun eigen weg te volgen.

Achtergrond en ervaring

Gestart als fysiotherapeut wilde ik meer. Een diploma en een hoop kennis rijker ben ik me gaan verdiepen in de psychologie van de mens. Vandaaruit heb ik me weer verder verdiept in filosofie. Ik miste nog iets en toen kwam haptonomie op mijn pad en alles viel op zijn plek. Gevoel, passie en intuïtie kwamen samen. Want waar tegenwoordig de ratio de boventoon voert, krijgen gevoel en intuïtie bij de haptonomie de ruimte. Een mooie combinatie heb ik gevonden met systemisch werk. Door de dynamiek van het systemisch veld te gebruiken in combinatie met het gevoelsveld in het hier en nu ontstaan mooie inzichten en bewegingen.
Al 30 jaar in het vak als therapeut, coach en vakdocent heb ik de nodige ervaring. Ik heb veel pionierswerk verricht in het opzetten van trainingen en scholing. Ik ben altijd in ontwikkeling en ben uitgebreid haptonomisch en systemisch geschoold.

Anneke’s expertise

Haptotherapeut – coach in persoonlijk leiderschap- EFT relatie coach – systemisch
coach-outdoor coach-docent-fysiotherapeut.