Geert

Betrouwbaar, duidelijk, geduld, straalt rust en warmte uit, sportief, humor, enthousiast

Drijfveren / Passie

Mijn hele leven ben ik als sporter, als docent en als mens bezig geweest met het maximale uit mezelf te halen. Maar nooit echt bewust bij stil gestaan dat ademhalen zo’n belangrijk onderdeel is bij lichamelijke én mentale prestaties. Ademen is logisch, dat doe je gewoon en uiteraard geldt dit voor iedereen. Bij onzekerheid schiet de ademhaling omhoog, terwijl een lage ademhaling belangrijk is om stevig te staan en contact te houden met het vertrouwen. 

Door ervaring met de kracht en werking van Breathfulness ben ik geïnspireerd om de opleiding te doen en met deze methode ook anderen te helpen. Elke keer geniet ik weer als de cliënt een stap maakt in de gewenste richting. Met de ademhaling als basis. Het mooie is dat de ademhaling altijd beschikbaar is om in te zetten om op een verbluffend natuurlijke manier tot ontwikkeling en nieuwe inzichten te komen. 

Breathfulness

Bij Breathfulness staat de ademhaling centraal. Elk mens heeft een bepaald adempatroon en dit patroon symboliseert het (levens)verhaal. Cliënten komen met klachten als spanningen, angsten, verdriet, negatieve gedachten, lage energie, weinig zelfvertrouwen, innerlijke onrust, slapeloosheid, etc. 
Deze klachten worden vaak beredenerend/rationeel benaderd. Onze ademhaling wordt aangestuurd door de hersenen en dat geldt ook voor de inprinting om pijn uit het verleden te vermijden. Onze hersenen geven daardoor beperkte opdracht om naar deze pijngebieden te ademen. Met Breathfulness (harmoniserend ademen) gaat u terug naar een volledig adembereik en dat verhoogt de kans op het loslaten van vaste patronen. Met adem coaching leert u door een verbeterde buikademhaling uw zelfvertrouwen te versterken of door het middenrif te leren ontspannen angsten en controle los te laten. 

Vastzittende energie kan door middel van een volledige ademhaling weer vrij gaan stromen. U keert weer terug tot de kern, ‘wie ben ik en wie wil ik zijn’, terug naar de oorspronkelijke kwaliteiten. Uw gevoel en intuïtie krijgen ruimte in uw leven. Dan ontstaat een natuurlijke controle, niet enkel vanuit gedachten maar ook vanuit uw hart. 

Geert’s expertise

Coaching  –  Executive coaching –  Counseling  – Ademcoaching