Maria

Drijfveren en passie

De mens kort en bondig bijstaan in de emotionele ontwikkeling is waar dagelijks mijn energie naar uit gaat. Welke rollen we als mens dagelijks ook invullen waaronder werknemer, liefdespartner, ouder, kind, collega of familielid, de mens achter diegene die de rol in vult, is belangrijk. De mens is zich in de emotionele aansturing nog al eens kwijt en duwt al wat jaren emoties zoals angst, verdriet en boosheid weg. Diep weg in het lichaam. Deze weggestopte emoties zijn van grote invloed op ons gedrag. Gedragingen zoals pleasen, workaholic, geen nee durven zeggen, hiërarchische last ervaren, noodzaak tot bevestiging in ons doen en laten en competitie zijn hiervan voorbeelden. Deze gedragingen bevatten een risico zoals burnout, fricties in de samenwerking en ziekte(verzuim). Om onze gedragingen te kunnen veranderen is het noodzakelijk dat wij grip leren krijgen op de emoties die onder deze gedragingen verborgen zitten.

In dit proces van gedragsverandering ondersteun ik de mens: leren zeggenschap en sturing over de emotionele last zoals angst, verdriet en boosheid te verkrijgen om van daaruit grip te ervaren op zijn/haar gedrag.

Achtergrond en ervaring

Een aantal jaren heb ik gewerkt als organisatieadviseur binnen organisaties en bedrijven. Hierin was mijn expertise veranderingsprocessen begeleiden, management(team)coaching- en ontwikkeling en team-en communicatietraining. Daarna ben ik me meer op het individu gaan richten. Als Arbeid- en Organisatiepsycholoog, Psycholoog en Psychotherapeut werk ik sinds een geruim aantal jaren met mensen om hen regie terug te geven in hun leven als het gaat om hun emotionele- en gedragsontwikkeling.

 

Maria’s expertise

Psychotherapie (angsten, trauma’s, burnout) – reïntegratie – persoonlijke ontwikkeling – emotionele ontwikkeling – gedragsverandering – leiderschapsontwikkeling.