Monique

Betrokken, procesgericht, zorgvuldig, onderzoekend, sturend op doelgerichte beweging bij mens en organisatie

Drijfveren/passie

Mensen in beweging krijgen en stimuleren in hun ontwikkeling is mijn passie. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Ontwikkelen is immers ook afscheid nemen van het bekende en op weg gaan naar een nieuw avontuur. Uiteraard niet met achterlating van al het goede van het verleden. Succesvolle strategieën werken vaak ook in nieuwe situaties. Aansluiten bij wat iemand al weet en wat iemand al kan, maakt de drempel om het avontuur aan te gaan kleiner. Het geeft een gevoel van regie en beïnvloedingsvermogen. Twee cruciale thema’s bij de ontwikkeling van mensen, zowel in hun privéleden, als als onderdeel van een organisatie of team.

Achtergrond en ervaring

Als psycholoog en arbeids- & organisatiedeskundige werk ik sinds 1990 samen met organisaties, teams en individuen aan hun ontwikkeling. Inhoudelijk ben ik expert op de terreinen sociale veiligheid (interne omgangsvormen, agressie en geweld), integriteit, werkdruk/werkstress, duurzame inzetbaarheid, verzuimpreventie, arbeidsomstandigheden. Ik ondersteun organisaties als sparringpartner, in een interimpositie, als coach, procesbegeleider en trainer.

Monique’s expertise

Sociale veiligheid – Werkdruk/werkstress – Duurzame inzetbaarheid – Verzuimpreventie – Organisatieadvies – Excecutive coaching – Teamcoaching