Rene

Open – direct – compassie – resultaatgericht – verbinder – nuchter – analytisch – verbeteraar 

Drijfveren / Passie

Mijn primaire drijfveer is elke dag weer een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Ik ben ervan overtuigd dat mensen het verschil kunnen maken, niet alleen in betere resultaten maar ook als het gaat om meer plezier te hebben samen in het werk. Dit komt voort uit mijn passie om te genieten van het leven, eruit te halen wat er in zit door datgene te doen wat echt bij mij past. 

Als (team- of organisatie)coach ben ik zeer ervaren in onderwerpen als: teamontwikkeling, versterken (persoonlijk) leiderschap, beïnvloeden van psychologische veerkracht en verbeteren van de samenwerking in/tussen teams. Met name de dynamiek tussen mensen en de werking van de organisatie als systeem vind ik buitengewoon interessant en dit is dan ook in de loop van de afgelopen jaren de kern van mijn werkend en lerend bestaan geworden. Ik werk op alle niveaus binnen een organisatie. 

Achtergrond en ervaring

Bijna 30 jaar heb ik gewerkt in het veiligheidsdomein bij de politie en het openbaar ministerie, waarvan ongeveer 20 jaar in leidinggevende rollen en functies. Circa 10 jaar was ik verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van transitieprogramma’s. 

Vervolgens ben ik vanuit een onafhankelijke positie bedrijven gaan coachen, waarbij ik al mijn ervaring als leidinggevende en coach inzet voor mensen, teams en organisaties, voor zowel non-profit als profit. Het merendeel begeleid ik teams op alle niveaus in organisaties. Voor een aantal opdrachtgevers ben ik ‘trusted advisor’. In 2006 heb ik een opleiding tot coach/teamcoach gevolgd. In 2018 heb ik aan de VU Amsterdam de opleiding Postgraduate Executive coach/teamcoach met succes afgerond. 

Begin 2020 ben ik gestart met mijn PhD aan de Open Universiteit. Het onderzoek richt zich op “Hoe dragen de mobiliteitsnetwerken bij aan het (institutionaliseren van) het innovatieve en lerende vermogen van de deelnemende organisaties, teneinde duurzame employability te verbeteren en vraag en aanbod van arbeid beter te matchen.”

Rene’s expertise

Executive (team- organisatie)coaching – Management en directiecoaching – Employability  – Leiderschapsontwikkeling – Strategisch HRM – Fit/veerkracht (fysiek/mentaal) – Leiderschaps- en organisatieontwikkeling – Interim-management – Trusted advisor 

[/vc_column_inner][/vc_row_inner]